Warmtepompen: Duurzame verwarming voor uw woning

Ontdek de voordelen van warmtepompen en hoe ze kunnen bijdragen aan een duurzame en energiezuinige verwarming van uw woning. Bij Sanitair Devreker bieden we professionele installatiediensten voor warmtepompen, zowel voor nieuwbouwprojecten als renovaties, waardoor u kunt genieten van comfortabele en milieuvriendelijke verwarming.

Wenst u meer informatie, neem dan hier contact met ons op


Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Warmtepompen zijn een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele verwarmingssystemen, omdat ze gebruik maken van natuurlijke energiebronnen zoals de lucht, de bodem of het grondwater om warmte te onttrekken en te leveren aan uw woning. Hier zijn enkele voordelen van warmtepompen:

  • Energiezuinigheid: Warmtepompen kunnen zelfs bij lage buitentemperaturen efficiënt warmte uit de omgeving halen. Hierdoor verbruiken ze minder energie dan conventionele verwarmingssystemen en dat leidt tot lagere energiekosten.
  • Milieuvriendelijkheid: Door gebruik te maken van natuurlijke energiebronnen verminderen warmtepompen de uitstoot van broeikasgassen en dragen ze bij aan een lagere CO2-uitstoot.
  • Comfort: Warmtepompen kunnen uw woning efficiënt verwarmen in de winter en koelen in de zomer, waardoor ze het hele jaar door comfort bieden.
  • Subsidies en Incentives: Veel overheden bieden subsidies en incentives aan voor de installatie van warmtepompen, waardoor de initiële investering kan worden verlaagd.

Installatie voor nieuwbouw en renovatie

Of u nu een nieuwe woning bouwt of een bestaande woning renoveert, warmtepompen zijn een uitstekende keuze voor energiezuinige verwarming. Voor nieuwbouwprojecten kunnen warmtepompen worden geïntegreerd in het ontwerp van de woning voor optimale efficiëntie. Bij renovaties is het belangrijk op te merken dat voor woningen ouder dan 5 jaar de 50°C-test van toepassing is. Deze test houdt in dat de afgifte van het verwarmingswater niet hoger mag zijn dan 50°C. Dit betekent dat u kunt testen of uw woning klaar is voor een warmtepomp door uw huidige verwarmingsinstallatie in te stellen op 50°C. Als uw woning nog steeds comfortabel verwarmd wordt in de winter, is deze geschikt voor een warmtepompinstallatie zonder grote aanpassingen aan het verwarmingsafgiftesysteem.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen omtrent de plaatsing van een airco, dan kunt u alvast een kijkje nemen op onze FAQ-pagina. Hier vindt u veelgestelde vragen terug.

Neem contact op voor het opmaken van een vrijblijvende offerte

Wil u meer informatie over de installatie van warmtepompen voor uw woning? Vul dan ons offerte aanvraagformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Ontdek de voordelen van warmtepompen en investeer in een duurzame toekomst voor uw woning met Sanitair Devreker!


Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan